Bolgár győzelem a Diamond Tourban

 A Szilvárad Masters pénteki napjának fénypontja, a villanyfényben megrendezett 150 centiméteres Diamond Tour volt, ahol a lovasok nem csak a trófeákért, és a közel 26.000 eurós összdíjazásért, hanem a Longines Világraglista pontokért is versenyeztek.

diamond tour bolgar biger

34 páros állt rajthoz ezen a roppant nehéz, 13 ugrásból és 16 erőkifejtésből álló pályán, ahol mindössze 6 hibátlan lovaglás született, így az összevetésben mindenki a biztos helyezés tudatában folytathatta a versenyt. A fiatal lovas válogatottat erősítő Szuhai Péter indult első és egyedüli magyarként az összevetésben, ahol egy szerencsétlen landolás után a versenyt lovával, Tanjával feladni kényszerült, így holtversenyben az ötödik helyen végzett a pályát szintén nem befejező Matthias Raisc-val. Az utolsóként rajthoz álló bulgár színekben versenyző Ivaylo Bonev fantasztikus lovaglással nyerte meg a Diamond Tourt, Dendence VDL nevű lovával, maga mögé utasítva a két osztrák és az egy lengyel versenyzőt, így Gerfried Puck, Michal Kazmierczak és Stefan Eder volt a további sorrend.

A versenyzők Pénzes Gábor huszár főhadnagy és Újhelyi Péter őrvezető felvezetésével érkeztek az eredményhirdetésre, ahol Antalné Géczy Emese versenyigazgató és Schlezák Melinda zsűri elnök gratulált a helyezetteknek.

Szöveg: Szalontai Virág/dijugratoszakag.hu

Fotó: Császár Fotó