Magyar | English

Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad
Főoldal
Közérdekű adatok
Térség
Szálláshelyek
Eladó lovak
Árverés
Lovas szolgáltatások
Szilvásváradi Lovassport Klub Egyesület
Eseménynaptár
Galéria
Elérhetőség
Sajtó
Szekciók
Ménesgazdaság
Lipicai
Gidrán
Fehér Károly: ÚJ LOVAS- ÉS RENDEZVÉNYKÖZPONT ÉPÜL

 

 

A Kormány a Nemzeti Lovas Programban meghatározott feladatokról, a kiemelt feladatok végrehajtásához szükséges intézkedésekről – többek között az európai léptékű szilvásváradi Lovas- és Rendezvényközpont felépítéséről, szakmai alapokon nyugvó anyagi támogatásáról – döntött.

A komplex Nemzeti Lovas Program a lovas- és a lósport, a lovaskultúra, a lovasturizmus, a lótenyésztés és a lótartás feladatait, feltételrendszerét határozza meg. A végső cél az ágazat önfenntartó képességének kialakítása.

November 13.-án a Szilvásváradi Állami Ménesgazdaságban Dr. Budai Gyula a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára – Mondok József a Magyar Lovassport Szövetség alelnöke, Dallos Andor az Állami Ménesgazdaság igazgatója, Szaniszló László Szilvásvárad polgármestere és Lázár Zoltán hétszeres fogathajtó világbajnok társaságában – a projektről tájékoztatta az egybegyűlt lovas szakembereket és a média képviselőit.

 


A beruházás célja:

- komplex rendezvényközpont kialakítása és működtetése;
- nemzetközi színvonalú sport-, idegenforgalmi és kulturális szolgáltatásokat nyújtó
infrastruktúra kiépítése;
- a nemzeti kulturális örökségünk megismertetése, terjesztése, népszerűsítése;
- a Szilvásváradra látogató hazai és külföldi vendégek kulturált fogadása, létszámuk növelése,
tartózkodási idejük hosszabbítása;
- a szezonalitás mérséklése.

A fejlesztés a Szilvásváradon meglévő kulturális- és lovasértékekre, természeti szépségekre, gasztronómiára és a méltán híres, évszázados hagyományokkal rendelkező lipicai ménesre támaszkodik.

A létesítményben helyet kap a három olimpiai szakág – a díjugratás, a díjlovaglás és a military – valamint a fogathajtás.

A Magyar Államkincstár az idei feladatok teljesítéséhez 181 millió forintot utalt át a Szilvásvárad Állami Ménesgazdaságnak; a folytatáshoz szükséges további 1 milliárd 470 millió forintot 2014-ben a Vidékfejlesztési Minisztériumban költségvetésében biztosítja.

Fehér Károly

 

 
LÁTOGATÁSI SZABÁLYZAT

 

Látogatási szabályzat

 

Aktualitások