Magyar | English

Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad
Főoldal
Közérdekű adatok
Térség
Szálláshelyek
Eladó lovak
Árverés
Lovas szolgáltatások
Szilvásváradi Lovassport Klub Egyesület
Eseménynaptár
Galéria
Elérhetőség
Sajtó
Szekciók
Ménesgazdaság
Lipicai
Gidrán
DR. FEHÉR KÁROLY:ELMENT A MYTHOS

Elment a világ legeredményesebb fogatlova, aki Lázár Vilmos és Zoltán fogatában nyolc világbajnoki aranyérem kivívásában volt pótolhatatlan társ.

Mindent tudott. Nyert kettesben és négyesben, díj-, maraton- és akadályhajtásban.

 

 

2001-től ott volt Kecskeméten kétszer is, aztán Riesenbeckben, Jardyban, Salzburgban, Warkában – hat világbajnokságon.

Messziről jött. Az Olt völgyében 1875-ben létesített nagy hagyományú magyar ménesben a Fogarasban született, ott ahol egykor a Favory I. mén játszotta a főszerepet.

1994-ben Menüettel együtt érkezett a Lázár családba. Nagyon összeillettek – már ami a küllemüket illette. Természetük tűz és víz. Mythos természetes intelligenciájával eltűrte társa dacosságát, primadonnáskodását; „csiszolgatta” fogattársát.

Beszélt, írt és olvasott!

Tiszta, nagy, sötét, élénk, csillogó, szelíd, nyugalmat, „életvidámságot” sugárzó szemei – beszéltek.

Írt!  Mindenkinél szebben, precízebben, utánozhatatlanul írta a köröket a díjhajtó négyszög útvesztőiben. Áradt belőle a varázslat. Mindig bizonyította: ő a mozgás művésze.

Olvasott! Olvasott gazdái minden rezdüléséből és tette, amit kértek tőle. Lendületesen, okosan, jókedvűen, világszínvonalon.

Ő jelentette a szépséget, a nemességet, a kecsességet, a bájt, a büszkeséget, az erőt és a szelídséget is. Igazi lipicai volt.

Csikókat ellett. Ha közülük akár csak egy is megközelíti anyja képességeit – akkor? Akkor nem csak gazdái, a fogatsport, hanem a tenyésztés is sokat köszönhet neki.

Elment  A Mythos. Élt 25 évet.

 
LÁTOGATÁSI SZABÁLYZAT

 

Látogatási szabályzat

 

Aktualitások