Abonyi László Országos Díjugrató Emlékverseny

Técsy Attila az Abonyi László Emlékverseny győztese

2020. május 29-31.

A korlátozások enyhülésével Szilvásváradon is megkezdődött a versenyszezon, melyet a díjugratók nyithattak meg, és vehették birtokba a Lipicai Lovasközpont pályáit.

A háromnapos országos minősítő megmérettetésen 538 alkalommal lovagoltak át a starton. Ez 90 regisztrált lovast jelentett, kilencventől egészen a 140 centiméteres nagydíjas pályáig.

A Magyar Lovassport Szövetség által kiadott, zárt kapus versenyrendezés szabályainak megfelelően a lovasokkal meghatározott számú kísérő érkezhetett, valamint a helyszínre csak karszalaggal lehetett belépni. A szigorú egészségügyi előírások betartása mellett is jó hangulatban telt a megmérettetés, a lovasközpont nemzetközi szintű pályája kiválóra vizsgázott.

A lovasmérkőzés egyik fénypontja a szombati 125 centiméteres villanyfényes versenyszám volt, amelynek nyertese Török Sándor volt Landsdream 2 nevű lovával. Második helyre Garai Barnabás lovagolt be Gyurka nevű lovával, a harmadik helyezést pedig Lukács Loren Best Now or Never nevű lovával tudhatta magáénak.

A szervezők a Nagydíjban a csipkéskúti ménesalapító, Abonyi László emléke előtt tisztelegtek a vasárnapra kiírt 140 centiméteres versenyszámmal, melyet Técsy Attila nyert Nikidam Breaker nyergében (a borítóképen), őt követte ifj. Máté István a második és harmadik helyen I’m Special RV és Sanghata nevű lovaival.

 Abonyi2

Forrás: https://riderline.hu/magazin/2020/tecsy-attila-az-abonyi-laszlo-emlekverseny-gyoztese