Magyar | English

Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad
Főoldal
Közérdekű adatok
Térség
Szálláshelyek
Eladó lovak
Árverés
Lovas szolgáltatások
Szilvásváradi Lovassport Klub Egyesület
Eseménynaptár
Galéria
Elérhetőség
Sajtó
Szekciók
Ménesgazdaság
Lipicai
Gidrán
SZILVÁSVÁRAD

Szilvásvárad a Bükk hegység nyugati oldalán a tengerszint felett 345 méterre terül el. Egertől 30 km, távolságra. Autóúton Ózd, Kazincbarcika és Eger felől, vasúton Putnok és Eger felől közelíthető meg. A két vasúti megállótól kb. 15 perces sétával érhetünk a falu központjába, vagy a Szalajka-völgy bejáratához. A busszal érkezőknek a Szalajka-völgyi, azaz Eger felől a második, Ózd és Kazincbarcika felől a harmadik buszmegállóban érdemes leszállniuk, ha a völgybejárathoz szeretnének jutni.
A falun belüli közlekedés a kis távolságok miatt gyalogosan sem nehézkes, de lehetőség nyílik kerékpárkölcsönzésre és lovaskocsizásra is. A Szalajka-völgybe kirándulóknak az előbbieken kívül érdemes az erdei vasút csodálatos útját is kipróbálni.  

 

 
SZALAJKA-VÖLGY

A térség"fővárosa" a hegység északnyugati lábánál fekvő Szilvásvárad szintén számos, a természet, valamint az ember alkotta látványossággal rendelkezik. A községhez tartozó Szalajka-völgy a Bükk hegység, és az ország legszebb magashegységi jellegű völgye. Csodálatos természeti adottságai és különleges látnivalói a Szalajka-patak, Sziklaforrás, Fátyol-vízesés, istállóskői ősemberbarlang, az Erdei Múzeum és a pisztrángos tavak.

 
BÜKK HEGYSÉG

A bükk hazánk legszebb, legvadregényesebb, legmagasabbra emelkedő karsztos tönkhegysége, mely jelenlegi ismereteink szerint több, mint 300 millió éves múltra tekint vissza. A hegység páratlan szépségű természeti képződmények, kultúrtörténeti örökségek egész sorát tárja elénk. A természet szinte halmozza itt a szépséget. Az évszázados, hatalmas famatuzsálemek alkotta erdők zöldjével bevont hegyoldalak tetejét díszként ékesítik a Bükk-hegység geológiai nevezetességei a csupasz mészkő kibúvások, az úgynevezett kövek. A 800-900 m magasban fekvő Bükk-fennsík élővilága számos ritkaságszámba menő növény és állatfajjal bővelkedik.

Bővebben...
 
TÉRKÉP

 

Bővebben...
 


Eladó lovak

http://www.menesgazdasag.hu/hu/elado-lovak/elado-lovak-lipicai

Aktualitások