Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad

Hírek, versenyek, események

Igazgatói utasítás COVID-19

Igazgatói Utasítás

Az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad a járványügyi készültség ideje alatt, a járványügyi védekezés érdekében alkalmazandó munkabiztonsági szabályairól és a szolgáltatási rendjéről és a szolgáltatások igénybevételének szabályairól. 

A munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény 51.§ (4) bekezdésében valamint a munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvény 2.§ (2) bekezdésben foglal felhatalmazás alapján az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad (a továbbiakban: Ménesgazdaság) a járványügyi készültség ideje alatt, a járványügyi védekezés érdekében alkalmazandó munkabiztonsági szabályait és a Ménesgazdaság szolgáltatási rendjét és a szolgáltatások igénybevételének szabályait az alábbiak szerint határozom meg:

I. Általános rendelkezések

 • Az intézkedés személyei hatálya kiterjed a Ménesgazdaság valamennyi szervezeti egységére, teljes személyi állományára (a továbbiakban munkavállaló), a Ménesgazdaság szolgáltatásait igénybe vevő személyekre, a Ménesgazdaság épületébe bármilyen céllal belépő és ott tartózkodó személyekre (a továbbiakban látogató).
 • Az intézkedés területi hatálya kiterjed a Ménesgazdaság valamennyi zárt légterű helyiségére.
 • A szabályozás célja: munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény 51.§ (4) bekezdése szerint a munkáltató biztosítja az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés követelményeit. Az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzésre vonatkozó szabályokat úgy kell meghatározni, hogy végrehajtásuk megfelelő védelmet nyújtson a munkavállalókon túlmenően a munkavégzés hatókörében tartózkodónak és a szolgáltatást igénybe vevőnek is. Jelen járványügyi készültségi helyzetben nem tekinthető munkaképes állapotnak az előírt védőeszközök mellőzése, és viselése a munkavállaló hatókörében tartózkodók védelme érdekében is indokolt. Ezért a munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvény 54.§ (2) bekezdése alapján elvégzett belső kockázatértékelés eredményeképpen a Ménesgazdaság valamennyi munkavállalója és látogatója tekintetében a zárt térben maszkviselési kötelezettséget és fertőtlenítési szabályokat határozok meg.
 • Maszkviselés: A maszk előtt feltétele előtt és levétele után a maszk viselője mossa meg a kezeit szappannal és meleg vízzel vagy fertőtlenítse kezeit alkoholos kézfertőtlenítővel. Az egyszer használatos maszkokat nem szabad újra használni, azokat zárható szemetesládába kell kidobni a levételt követően. A szövetmaszkot naponta ki kell mosni és kivasalni az új használat előtt.
 • Kézmosás, kézfertőtlenítés: Naponta többször lehetőleg óránként a dolgozónak kezet kell mosni vagy fertőtleníteni kell kezüket. A nem személyes használatban álló más által is használt tárgyakat a használat után azonnal fertőtleníteni kell. A fertőtlenítéshez a hivatal minden bejáratánál és minden közös használatú terében valamint zár helyiségiben fertőtlenítő folyadékot kell elhelyezni.
 • Távolság tartás: mindenki köteles a másik személytől legalább 1,5-es távolságot tartani. Lift nem használható más személyekkel együtt. Kézfogás és más személyes érintkezés nem megengedett.
 • Betegség gyanúja: A Ménesgazdaság tekintettel arra, hogy hogy nem egészségügyi/ oktatási intézmény betegszűrést nem végez a Ménesgazdaság épületébe lévő személy önmaga köteles betegsége esetén a Ménesgazdaság épületétől távol maradni. Amennyiben bármilyen tünetet - akut légzőszervi tünetek (köhögés és/vagy légszomj), láz (min. 38°C), esetleg ezeken kívül gyomorbántalmak, fáradékonyság – észlelnek magukon, családtagjaikon, vagy kollégáikon, kérjük, haladéktalanul értesítsék telefonon a háziorvost, bármely tünet észlelése esetén haladéktalanul hagyják el a Ménesgazdaság épületét.
 • A Ménesgazdaság épületébe nem léphet be, aki magán a Covid-19 fertőzésnek kritériumait tapasztalta, vagy Covid-19 fertőzést állapítottak meg nála vagy szoros kapcsolatban volt COVID-19 fertőzött személlyel. Az ezen esetek kritériumait a Nemzeti Népegészségügyi Központ alábbi oldalán érhetik el: https://www.nnk.gov.hu/attachments/article/567/2_sz_mell%C3%A9klet_Esetdefin%C3%ADci%C3%B3_es_vizsg%C3%A1land%C3%B3k_k%C3%B6re_2020.06.11.pdf
 • A Ménesgazdaság munkavállalóinak munkavégzése:
  • A Ménesgazdaság munkavállalója a zárt légtérben való tartózkodás során – amennyiben az ugyanazon légtérben tartozó másik személytől a 1, 5 –es távolság nem tartható – köteles szájat, orrot eltakaró maszkot viselni.
  • A Ménesgazdaság állandó munkavégzésre kijelölt helyiségeiben – tekintve, hogy azok a munkavédelmi és építésügyi előírásoknak megfelelően legalább 6m2 –es munkaterület biztosítanak valamennyi ott állandóan munkavégzés céljából tartózkodó személy részére – állandó jelleggel dolgozók részére a maszk viselése nem kötelező. Amennyiben az ezen a helyiségben az állandóan ott dolgozó személyeken kívül ideiglenesen más személy is tartózkodik, úgy a maszk viselése minden a helyiségben tartózkodó számára kötelező.
  • A tárgyalásokon, értekezleteken - helyiség mértétől függelemül – maszkot kell viselni.
  • Minden olyan dolgozó részére, aki saját eszközzel nem rendelkezik a belépéskor a dolgozó kérésére a Ménesgazdaság költségén (napi egy) maszkot kell biztosítani. A maszk hordására tartósan egészségügyi okból nem képes dolgozó esetében foglalkozás egészségügyi vizsgálatot kell elvégezni, amennyiben az ezt visszaigazolja, úgy amennyiben lehetséges ideiglenesen olyan munkakörben, munkahelyen kell foglalkoztatni a dolgozót, amely során/amely helyen a maszk viselése nem szükséges. Amennyiben ilyen munkakör/munkahely nem biztosítható home office munkavégzési módot kell elrendelni, amennyiben ez sem lehetséges távolléti díj mellett dolgozót a munkavégzés alól fel kell menteni.
  • A rendelkezések betartásának ellenőrzésért a telephelyvezetők felelősek.
 • A Ménesgazdaság látogatásnak, és ügyintézésnek a szabályai
  • A Ménesgazdaság székhelyére és telephelyeire belépő látogató a zárt légtérben való tartózkodás során köteles szájat, orrot eltakaró maszkot viselni.
  • A tárgyalásokon, értekezleteken a belépő látogató köteles maszkot kell viselni.
  • Minden látogató részére, aki saját eszközzel nem rendelkezik a belépéskor a Ménesgazdaság költségén a látogató kérésére (napi egy) maszkot kell biztosítani. A maszk hordására egészségügyi okból nem képes látogató estében az ügyintézéshez az dolgozótól elkülönített (plexi fal), de a kommunikációra alkalmas külön helyiséget kell biztosítani.
  • A rendelkezések betartásának ellenőrzésért telephelyvezetői felelősek. A Ménesgazdaság dolgozói azon személyt, aki az előírásokat nem tartja be kötelesek az előírások betartására figyelmeztetni, azon személyek részére nem nyújthatnak szolgáltatás, aki a rendelkezéseket nem tartja be, az ilyen esemény haladéktalanul kötelesek jelezni az munkahelyi vezetőnek, aki köteles a rendelkezéseket be nem, tartó személyt az előírás betartására felhívni. Amennyiben a látogató, ügyfél a felhívás ellenére sem tartja be a rendelkezéseket, úgy annak a biztonsági szolgálat igénybevételével az ilyen személyt AGRÁR-BÉTA Kft. épületének elhagyására kötelezni.
 • Jelen Utasítás a kihirdetéssel a Ménesgazdaság honlapján való megjelentéssel lép hatályba.

       Szilvásvárad, 2020. 09. 24.

       

Cseri Dávid

igazgatói feladatokat ellátó

állattenyésztési  ágazatvezető

Pintér Tamás „Oroszlán” ORSZÁGOS DÍJUGRATÓ EMLÉKVERSENY

2020. július 24-26.

A lovasmérkőzésen a legendás Pintér Tamás "Oroszlánra" emlékezünk.

Fedezőmén ajánlataink - 2020

2020. július 08.

Fedezőmén ajánlataink - 2020

Ajánlattételi felhívás - üzlethelyiség bérbeadása

2020. július 08.

Az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad kezelésében levő Szilvásváradi Lipicai Lovasközpontban található üzlethelyiség bérbeadása, üzemeltetése.

Ajánlattételi felhívás - étterem üzemeltetése

2020. július 20.

Az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad kezelésében levő Szilvásváradi Lipicai Lovasközpontban található étterem-konyha bérbeadása, étterem üzemeltetése.

Figyelemfelhívás

2020. március 16.

Átmeneti szünet

SZOLGÁLTATÁSAINK

Lovas szolgáltatásaink

Lovas szolgáltatásaink

Lovaglás oktatás

Lovaglás oktatás

Méneslátogatás

Méneslátogatás

Hajtókocsi kiállítás

Hajtókocsi kiállítás

Csipkéskút

Csipkéskút

Fajtatörténeti kiállítás

Fajtatörténeti kiállítás

Parádi Cifra istálló

Parádi Cifra istálló

Marócpuszta

Marócpuszta

Árverési katalógusok korábbi számai

Árverési katalógusaink

Lapozzon bele korábbi katalógusainkba!

Felhős

10°C

Szilvásvárad

Felhős
Páratartalom: 100%
Szerda
Záporok
5.56°C / 13.89°C
Csütörtök
Elszórtan zápor
9.44°C / 13.33°C
Péntek
Többnyire felhős
8.89°C / 16.67°C
Szombat
Részben felhős
11.11°C / 21.11°C
Vasárnap
Elszórtan zápor
13.33°C / 21.11°C
Hétfő
Scattered Thunderstorms
11.67°C / 20°C
Kedd
Elszórtan zápor
9.44°C / 17.78°C

allami menesgazdasag szilvasvarad

szilvasvaradi-lovas-sport-klub-egyesulet

Kapcsolat

Állami Ménesgazdaság, Szilvásvárad
Egri út 16. Szilvásvárad, 3348 Hungary
Tel.:+36 36 564 400
Fax: +36 36 564 401
Munkaidőn kívüli információ:
Mobil: +36 30 627 8303
Email: