Kisegítő lehetőségek

Ugrás a tartalomra

Lovász József Emlékverseny

Közzétéve:
a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpontban egy lovas lipicai lovon

2024. június 8-9. között a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpont adott otthont a Lovász József Emlékversenynek, ahol 65 ló-lovas páros mérte össze tudását. A Ménesgazdaságot 6 lovas összesen 9 lóval képviselte, a fiatal díjló kategóriától a nagydíj szintig.

Ménesmesterünk, Mikó Tamás és a csupán hétéves fedezőmén Conversano XXVIII-37 először mutatta meg kiemelkedő képességét Szent György díjban és Fiatal Lovas Egyéni feladatban, ahol a kilenc lovas közül 2. helyezést értek el.

Mikó Tamás fiatal lovával, Neapolitano XXVIII-2-vel az 5 éves fiatal díjló A3 és A4 feladatban 75,6 és 76%-os eredménnyel megnyerték mindkét versenyszámot.
Maestoso XXXIII-31 és lovasa Mikó Tamás a Nagydíjban 66,775 %-ot, a vasárnapi Nagydíj Specialban 67,872 %-ot értek el.

Az FEI Gyermek előkészítő A versenyszámban mindkét nap szilvásváradi győzelem született licenszkategóriájukban: az első napon a Magyar Honvédség kötelékében szolgáló Pénzes Levente Hadnagy, és az általa képzett Conversano XXVIII-42 végzett első helyen. A második napon a Ménesgazdaság lovasa, Lázár Lívia és Tulipan VIII-27 nyerte meg a versenyszámot a IV. licenszű lovasok között, őt követte második helyen Hetesy Nándor és Siglavy Capriola XVI-11.

Rácz Zsófia és Siglavy Capriola XVI-24 a Licensszerző kategóriában kiemelkedő 69 és 72%-ot értek el, amellyel a kilenc lovas közül második és harmadik helyen végeztek.

Fotó: Császár Fotó

 Lovász József Emlékverseny egy versenyzője Lovász József Emlékverseny egy versenyzője

Állami Ménesgazdaság Lóárverési katalógusa

ÁRVERÉSI KATALÓGUSAINK

Lapozzon bele korábbi katalógusainkba!