Lovaink kiváló szereplése a Goldhorse téli kupán

2022. január 22-23.
Nemzeti Lovarda

Az év első versenyén és első alkalommal a Nemzeti Lovarda felújított fedeles lovardájában rendezett díjlovagló versenyen, két lovunk indult Marschall Istvánnal a 9 éves Conversano XXVIII-2 Konyak és az 5 éves Neapolitano XXVII-40 Noé.

Neapolitano XXVII-40 Noé élete első versenyén a FEI 4 éves Fiatal díjló feladatában korosztályában két első, összetettben (4-6 éves lovak) 6. és 5. helyezést ért el 68 % és 73,6 %-os eredménnyel. A második napon jármódjaira 7,5, 7,3 és 7 pontszámot kapott, átengedőségre 7,5, összbenyomásra 7,5 ami a későbbiekre nézve reménykeltő.

A fiatal mén rendkívül elegánsan, jó támaszkodással és ideális feligazítottsággal versenyzett, annak ellenére, hogy az idegen lovak és az idegen környezet erős hatással volt rá.

Conversano XXVIII-2 Konyak kiválóan teljesített, mindkét nap a Nehézosztályú feladatokban 67 % feletti eredményt ért el, helyt állva a félvér lovak mezőnyében. Az összetett versenyben (I-II licenc) két második helyezést ért el. Tavaly óta a sorozat ugrásváltásai készség szinten stabilizálódtak, javultak perdülései. Jó támaszkodással és feligazítottsággal versenyzett mindkét napon, és sokat javult a lovassal való együttműködése is.

A páros a Fiatal lovas válogatott keret tagjaként az idei bemutatkozást ígéretesen kezdte.

A következő versenyzési lehetőség szintén a Nemzeti Lovardában lesz március 26-27.-én.